:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2018   13:10

0

220

Vučić: SRB postaje normalna, a ne lopovska država i to im smeta


Vučić je, nakon obilaska Dečje bolnice u Tiršovoj, na pitanje novinara kako to da ga kritikuju iz opozicije zbog posete Kini iako je doneo ugovore u vrednosti od više od tri milijarde evra, rekao da bi neki – pošto ne mogu da ga pobede na izborima – da ga uklone silom s vlasti.



„Jedino što bih mogao da uradim za njih jeste da kažem: ‘Evo narode, izlazimo na izbore, dozvoljeno je da budu kutije ćorave i da samo glasate za njih, samo sa ćoravim kutijama mogu da pobede. Ko će da da glas za njih? Nije čudo što se kod njih javljaju ideje o nasilnom rušenju vlasti. O tome javno govore. U svim zemljama sveta se ide u zatvor za to, ali kod nas ne, i nadam se da će tako uvek ostati“, rekao je on.



Demokratija je najbolji oblik političkog režima, dodao je on.



Vučić je istakao da je važno da ljudi vide ko i kako vodi državu.



Ukazao je da se opozicija buni što imamo rast, što se obnavljaju sve zdravstvene institucije što oni nisu ranije, što se ne zatvaraju fabrike, kao što su ranije vlasti činile.



„Bune se što otvaramo fabrike, a ne zatvaramo. Što sam doveo samo u Niš sedam fabrika. Za šta ti da se buniš? Da li ste i jednu fabriku ostavili u životu u ÄŒačku, Loznici, ni u Novi Sad niste doveli? Šta je tu sada lošije? Lošije je jedino što ne mogu da pljačkaju kao što su pljačkali PKB“, rekao je Vučić.



S tim u vezi je preneo da su ranije vlasti, to jest Dragan Đilas, podelili sa direktorima PKB 626.000 evra bonusa, para građana.



„Jedini koji nije dobio taj bonus bio je direktor proizvodnje, jer ga Đilas nije doveo. Svi ostali prevaranti su dobili te pare, a radnici ništa. Podelili su bonus na osnovu fiktivne dobiti. Pet ili šest direktora je dobilo samo da bi i Dijalas dobio“, kazao je on.



Na priče da je PKB prodat jeftino poručio im je:



„ Što nisi ti kupio ako je jeftino pa prodaš skuplje? Što si sve tada radio sa Miškovcihem. Sada im smeta što nema te vrste monopola, nego što moraju da daju pare. Nema više burazerske privatizacije. Nema dogovora sa jednim ili drugim. Cela država je tako funkocinisala i više toga nema. Srbija postaje normalna država, a ne lopovska i zato hoće da se vrate na vlast. To je jedini način kako su naučili da žive i bogate se“, kazao je on.



„Moraju da pobede na parlamentarnim izborima da bi došli na vlast, ali to im neće biti tako lako“, zaključio je Vučić.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva