:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2015   12:05

0

143

Vučić se sastao sa Ramom

Susret dva premijera u palati Brigada je drugi bilateralni susret Vučića i Rame, ali je reč o prvoj u istoriji poseti jednog predsednika Vlade Srbije albanskoj prestonici.

Vučiću je ispred palate, u kojoj se održavaju zvanični razgovori, priređen svečani doček, uz intoniranje himni dve države i smotru garde, a dočekao ga je Rama.

Uslediće razgovori dve delegacije, a potom će se dvojica premijera obratiti novinarima.

Rama je uoči Vučićeve posete rekao da će, u skladu sa državnim protokolom biti istaknuta zastava Srbije i intonirana himna države Srbije.

Albanski mediji, koji iz minuta u minut izvestavaju o Vučićevoj poseti, navode da je srpska zastava istaknuta na dočeku, što, kako tvrde, nije bio slučaj sa albanskom zastavom u Beogradu, prilikom Ramine posete.

Vučić je oko 11 sati doputovao u Tiranu, a na aerodromu Majka Tereza ga je dočekao zamenik premijera Niko Peljesi.

On će se tokom danas sastati i sa predsednikom Bujarijem Nišanijem, zatim predsednikom Parlamenta Iljirom Metom i gradonačelnikom Tirane Ljuljzimom Bašom.

Prvi dan posete premijer Vučić završiće susretom sa predstavnicima udruženja Srba u Albaniji.

Sutra je predviđeno učešće premijera Vučića na Ekonomskom forumu "Vienna Economic Forum - Tirana Talks 2015", na kome će prisustvovati i premijeri iz regiona.

U delegaciji je i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Posetu prate izuzetne mere bezbednosti, kako primećuju albanski mediji, gotovo isti kao kada je u Tirani boravio papa Franja.

Premijer Vučić danas je na naslovnim stranama svih dnevnih listova u Tirani.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva