:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2017   12:05

0

130

Vučić se sastao sa patrijarhom aleksandrijskim Teodorom II


U srdačnom i prijateljskom razgovoru sa aleksandrijskim i srpskim patrijarhom, predsednik Vučić se zahvalio na velikom doprinosu, koji je tokom svog decenijskog misionarskog rada, patrijarh Teodor II pružio razvoju i učvršćivanju miroljubive saradnje među državama i narodima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.



Vučić je skrenuo pažnju na veliki značaj koji je tokom naše istorije imala i ima Srpska pravoslavna crkva i istakao spremnost države da podrži završetak radova na hramu Svetog Save u Beogradu.



Patrijarh aleksandrijski Teodor II odlikovao je predsednika Vučića ordenom velikog krsta Svetog apostola Marka za posebne zasluge i brigu prema sestrinskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, čiji je bio gost, kao i veliko čovekoljublje u dosadašnjem radu i podstrek u budućem delovanju na mestu predsednika Republike Srbije.



Predsednik Vučić je odlikovao njegovo blaženstvo patrijarha Teodora II ordenom srpske zastave I reda za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između Srbije i Pravoslavne patrijaršije aleksandrijske i sve Afrike, navedeno je u saopštenju.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva