:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2017   12:05

0

146

Vučić sa Zubinom Mehtom: Nova zgrada Filharmonije do 2020. godine

Maestro Zubin Mehta, koji boravi u Beogradu povodom koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije, koji se izvodi pod njegovim rukovodstvom, zahvalio je predsedniku Aleksandru Vučiću na svemu što čini za tu kulturnu ustanovu.

Mehta je zahvalio i na planu za izgradnju nove koncertne dvorane o kojoj je razgovarao tokom svoje poslednje posete Beogradu.

"Beograd je kosmopolitski grad i zaslužuje operu koja će postati ne samo njegov, već i simbol celog regiona", istakao je Vučić, a saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik Vučić i maestro Mehta dogovorili su postavljanje statue slavnom holivudskom glumcu srpskog porekla, Karlu Maldenu, rođenom kao Milan Sekulović, koji je igrao u više holivudskih filmova, među kojima su najpoznatiji "Tramvaj zvani želja", "Paton", "Na dokovima Njujorka" i dr.

Porodica Karla Maldena poklonila je beogradskoj Kinoteci 2016. godine lične predmete i deo filmske kolekcije ovog slavnog holivudskog glumca.

"Naš zadatak je da naše generacije upoznamo sa likom i delom najpoznatijeg glumca srpskog porekla, s obzirom da ni mi nismo bili svesni značaja i traga koji je Karl Malden ostavio. On je bio veliki umetnik, ali i najbolji ambasador Srbije", istakao je predsednik Vučić, navodi se u saopštenju.

Sastanku u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, prisustvovali su i šef dirigent Beogradske filharmonije Gabrijel Felc i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Filharmonija će večeras, pod upravom Felca, pokloniti publici najveći koncert klasične muzike u istoriji Srbije na otvorenom, a maesto Zubin Mehta biće specijalni gost.

Koncert će biti održan između Palate "Srbija" i Ušća, na mestu predviđenom za izgradnju koncertne dvorane Filharmonije.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva