:

:

TV Most

clock

Jul 10, 2017   12:05

0

110

Vučić sa turskim privrednicima, moguće nove investicije

"Srbija je plodno tlo za razvoj biznisa i investitorima pruža najbolje uslove", istakao je predsednik Vučić koji je razgovarao sa Mesutom Toprakom, predsednikom kompanije "Jonetim Kuruluk Baskani".

Taj grupa je jedna od najvećih kompanija u oblasti tekstilne industrije u Turskoj, koja je zainteresovana za investiranje u Srbiji. Kompanija bi otvorila fabriku tekstila i razvojni centar, u kojima bi bilo zaposleno 1.500 - 2.000 radnika, saopštava kancelarija Predsednika.

Razmatrana je i mogućnost investiranja u više gradova u Srbiji, među kojima su Kraljevo, Raška i Loznica. Predstavnici kompanije izrazili su zainteresovanost i za ulaganja u turističkoj oblasti, posebno u sferi banjskog turizma.

"Mostovi naše energetske budućnosti" je moto energetskog skupa u Istanbulu. Razmatraće se goruća globalna ekonomska i geopolitička pitanja, snabdevanje naftom i gasom.

Najveće interesovanje vlada za predsednički panel na kojem je domaćin turski rpedsednik Redžep Tajip Erdogan a na kome govore predsednik Srbije, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, i premijeri Albanije i Bugarske Edi Rama i Bojko Borisov.

Sve nade su uprte projekat "Turski tok" koji grade Rusija i Turska, a čije produženje trase je najavljeno preko Bugarske i Srbije do Mađarske.

Uoči posete Turskoj predsednik Vučić je rekao da je dogovor oko tog gasovoda veoma važan za Srbiju jer bi obezbedio dodatne količine gasa.

Vučić će se sastati i sa predsednikom i premijerom Turske i razgovaraće o unapređenju svih vidova saradnje, a posebno ekonomskog.

Spoljnotrgovinska razmena Srbije i Turske 2016. je povećana za 13,7 odsto, i taj rast je i nastavljen u prvoj polovini ove godine.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva