:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2017   12:05

0

113

Vučić sa Sorosom o evrointegracijama i reformama


U razgovoru je Aleksandar Vučić istakao da je strateški cilj i glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u Evropskoj uniji, kao i da je Srbija spremna za dalje reformisanje društva i dostizanje evropskih standarda.




Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika, Vučić je naglasio i to da je regionu Zapadnog Balkana mesto u Evropskoj uniji, i da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredeljena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susedima rešava dijalogom.



Dvojica sagovornika su se saglasili da je potrebno da Srbija nastavi da primenjuje reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava.



Zamenik predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleks Soros ohrabrio je Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu, kada je reč o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, piše u saopštenju.



Kako se navodi, Soros je naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva