:

:

TV Most

Foto: tvmost.info

clock

Februar 18, 2018   12:05

0

187

Vučić sa senatorom Džonsonom


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa američkim senatarom Ronom Džonsonom koji je u poseti Beogradu.



U godini kada se obeležava stogodišnjica odnosa Srbije i SAD, Vučić je na konferenciji za novinare u vili "Mir" rekao da su razgovarali o unapređenju odnosa, posebno ekonomskih, zatim o stabilnosti u regionu, odnosima Beograda i Prištine i o podršci Amerike evropskom putu Srbije.



Predsednik Vučić je preneo novinarima da je od američkog senatora Rona Džonsona tražio da pomogne u stabilizaciji regiona, time što će zamoliti kosovske Albance da budu spremni za istinska rešenja, koja znače kompromis.



Razgovor s američkim senatorom bio je sadržajan, sveobuhvatan i iskren, rekao je predsednik Srbije, te dodao da su razgovarali o četiri teme - bilateralnim odnosima, stanju u regionu, odnosima Beograda i Prištine i podršci Srbiji na putu ka EU.



Vučić je ocenio da su Srbija i SAD uspostavili dobre ekonomske odnose.



Sve više američkih kompanija ulaže u Srbiji, a razmena može da bude na višem nivou, istakao je Vučić.



Druga tema su bili regionalni odnosi, dodao je predsednik Srbije i rekao da je Džonsona upoznao sa posetom Hrvatskoj.



Ron Džonson je, posle razgovora sa predsednikom Vučićem, rekao da se prošlost ne može zaboraviti, ali da narodi na Balkanu treba da oproste, koliko god bilo teško, da bi išli ka prosperitetnijoj budućnosti.



Sastanak predsednika Vučića sa američkim senatorom Ronom Džonsonom



Sastanak predsednika Vučića sa američkim senatorom Ronom Džonsonom


"Svi moramo gledati u budućnost, niko neće zaboraviti prošlost, to nikada ne bih tražio, ali tražim da svi narodi u regionu oproste da bi svi imali sjajniju budućnost. Svaki dogovor mora biti pravedan za sve strane, mora uzeti u obzir budućnost svih", rekao je Džonson novinarima u vili "Mir".



Kako kaže, u Beogradu je da se "obavesti, informiše i osnaži odnos sa Vučićem, kako bi razumeo ideje i težnje Srbije", dok ide ka miru i prosperitetu.



Istakao je da je još prilikom susreta sa predsednikom Vučićem u Vašingtonu odmah procenio da je on pravi lider.



"Odmah sam procenio da je pravi lider i da ima hrabrosti da rukovodi, ne samo na dobrobit naroda Srbije, nego svih u regionu. A to će doneti dobrobit i celom svetu", poručio je Džonson.



Zahvalivši se Vučiću na gostoprimstvu, dodao je da je i američki predsednik Vudro Vilson pre 100 godina ukazao na značaj koji Srbija iam za mir u regionu i svetu.



 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva