Vesti
Vučić sa šefom Nacionalne garde SAD

19:02, 16.07.2017

|

Izvor: Tanjug,RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je dvodnevnu posetu Vašingtonu susretom sa šefom Biroa nacionalne garde SAD Džozefom Lengjelom i general-majorom Markom Bartmanom, komandantom Nacionalne garde Ohaja.
Aleksandar Vučić je, uoči sastanka, rekao da je ogromna čast za Srbiju i njega lično što ga je šef Nacionalne garde SAD pozvao kod njega kući.

Time, kako je naglasio, iskazuje posebno poštovanje prema Srbiji.

Vučić je u izjavi medijima najavio da će sa šefom Nacionalne garde SAD, kao i Garde Ohaja, razgvarati o svm našim zajedničkim aktivnostima, vojnoj neutralnosti, stavovima Srbije, saradnje između srpskih i američkih oružanih snaga, o učešću Srbije u međunarodnim misijama pod zastavom UN, o tome kako i na koji način možemo da doprinesemo nastavku borbe protiv terorizma.

Tokom boravka u Vašingtonu Vučić će se sutra sastati sa predstavnicima oganizacije Poslovnog saveta za međunarodno razumevanje (Business Council for International Understanding).

Zatim će imati sastanak sa predsedavajućim i kopredsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorom Ronom Džonsonom i senatorom Krisom Marfijem.

Takođe on će razgovarati i sa kopredsedavajućim Srpskog kongresnog kokusa kongresmenom Ted Pumom i Emanuelom Kliverom.

U kompaniji CISCO on će prisustvovati potpisivanju Memoranduma o razumevanju.

Potom je predviđen glavni sastanak posete, sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom, a na kraju posete on će se sastati i sa senatorom Džonom Mekejnom.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design