:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Jul 09, 2018   17:52

0

164

Vučić sa Orbanom, Radevim, Sagintajevim i Izetbegovićem


Vučić sesastao sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, premijerom Kazahstana Bakitdžanom Sagintajevim i članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.


Ceremoniji inauguracije predsednika Turske, prema najavi zvanične Ankare, prisustvuje oko 40 šefova država i vlada.


Erdoganovim stupanjem na dužnost na snagu stupa i novi politički sistem u Turskoj, usvojen nakon referenduma o ustavnim amandmanima, kojim se predsedniku daje puna izvršna vlast u zemlji.


Erdogan je, kako je nedavno primetio i predsednik Vučić je, prilikom nedavne posete Ankari, najzaslužniji za "vrtoglavi uspon" saradnje Srbije i Turske.


On je ukazao da je Turska najveća sila na Balkanu, što je odgovor onima koji se pitaju koliki je uticaj Ankare u pitanjima od značaja za Srbiju. Erdogan ne krije da Srbiju doživljava kao najvažniju zemlju na Balkanu, sa kojom je trgovinska razmena u neprekidnom porastu, kao i investicije.


Ovo je inače treća poseta Vučića Turskoj, pošto je bio u zvaničnoj poseti početkom maja, a zatim je sredinom juna prisustvovao, na poziv Erdogana, svečanom otvaranju gasovoda TANAP.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva