:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2017   12:05

0

123

Vučić sa najvišim zvaničnicima tokom posete Kazahstanu

Aleksandar Vučić će učestvovati na otvaranju Međunarodne specijalizovane izložbe "Astana EKSPO – 2017", gde će obići nacionalni paviljon Srbije.

Takođe, predsednik Srbije će obići kompanije "Kazahstan Aselsan inženjering" i "Kazahstan Paramaunt inženjering", sa čijim rukovodstvima će razgovarati o prednostima investiranja u privredu Srbije, sapštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

Otvaranju "Ekspa" prisustvovaće veliki broj svetskih lidera, između ostalih ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Kine Si Đinping.

Vučić je, sredinom novembra prošle godine, kao premijer, predvodeći političko-privrednu delegaciju, boravio u zvaničnoj poseti Kazahstanu, tokom koje se sastao sa državnim vrhom te zemlje i prisustvovao u Astani svečanom otvaranju ulice Nikole Tesle.

Takođe je učestvovao na otvaranju biznis foruma, a tada ostvareni poslovni kontakti trebalo bi ove godine, kako je rečeno na kraju posete, da doprinesu značajnom povećanju trgovinske razmene, pre svega izvoza iz Srbije.

Prethodno je, krajem avgusta, predsednik Kazahstana Nazarbajev posetio Srbiju i tom prilikom je potpisano više sporazuma.

Kazahstan je deveta po veličini zemlja na svetu i ima 17 miliona stanovnika.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva