:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Decembar 24, 2015   16:30

0

137

Vučić sa meštanima Deževske doline

Vučić je izrazio zadovoljstvo što su mnogi putevi u ovom delu Srbije nedavno izgrađeni i najavio da će se rešiti rekonstrukcija i izgradnja preostalih puteva.

Građani više mesta u okolini Novog Pazara zamoli su premijera za izgradnju infrastrukturnih projekata u svojim mestima, na šta je on odgovarao da će da učini šta može, ne želeći da daje obećanja za projekte koje ne može da garantuje da će biti realizovani u skorijoj budućnosti.

Zadovoljstvo premijera izgradnjom osnovne škole, vrtića i Dijagnostičkog centra koje je danas otvorio u Novom Pazaru bilo je vidno i u razgovoru sa građanima u Deževi, tokom koje se šalio i sa direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom.

Naime, kada je, povodom zahteva građana za izgradnjom puteva do njihovih mesat, o tome pitao Drobnjaka i ovaj odgovorio da "poslednju reč ima premijer", Vučić je primetio da Drobnjak "svaki put kada je pred smenom dodvori se i kaže 'vaša je poslednja'".

Takođe je i na traženje Nikole Jolovića, poslanika SNS iz ovog kraja, da obeća izgradnju još par infrastrukturnih projekata, primetio:

"Vodi Nikola računa, možda su izbori uskoro...", te dodao da ne želi da obeća nešto što nije siguran da može da ispuni, kao i da neće da se ponaša kao ranije vlasti koje su obećavale samo da bi dobili aplauze.

Vučić je kazao da radi na dovođenju jedne mini fabrike drvne industrije u Novi Pazar i Rašku, te najavio da će sa arapskim prijateljima razgovarati da takvu fabriku, u kojoj bi zaposlili mlade, otvore, kako bi se građanima dala mogućnost da ostanu i imaju budućnost.

"Posle godina recesije ovo je prva godina u kojoj imamo ozbiljan ekonomski rast, a svaka dalja biće još bolja. Uredili smo javne finansije, nećemo da imamo problema sa bankrotstvom. Uspeli smo da smanjimo nivo nezaposlenosti. Otvorili smo prva poglavlja sa EU, imamo sve bolju saradnju sa Ruskom federacijom i mnogim drugim zemljama u svetu, a iz toga će sigurno iznedriti nova investicija", poručio je Vučić, istakavši da želi da građani ostanu u svom kraju i ne beže za Beograd ili u beli svet.

"Posle 30 godina po prvi put nam se rodilo više od 20.00 beba u Beogradu, i želim da se taj trend nastavi ne samo u Beogradu već celoj Srbiji, da svi ljudi vide i osete tu perspektivu. Ako ne budemo imali više dece pitanje je da li možemo da opstanemo. Ne bismo bili ni prvi ni poslednji narod kojem bi se tako nešto strašno dogodilo", upozorio je on.

Među okupljenima bilo je i mnogo dece, a jedna učenica iz Deževe Jovana Miljković upitala je premijera da li je moguće da se napravi lep toalet u školi "Aleksandar Stojanović Veso" u ovom mestu.

"Obećao sam da ću da dođem u svaku školu, obići ću svaki toalet. Ima sve da se sija, i bićeš sigurno zadovoljna", naglasio je on.

Vučić je kazao da se kreće u obnovu svih škola u Srbiji, što je od ključnog značaja, te najavio da će doći i da obiđe školu u Deževi.

On je kazao da će u obilazak škola voditi deu kako bi mu pokazala šta im se ne sviđa.

"Ne kažem da će da sve bude prelepo, kao u kući, ali će biti čisto, uredno, da ne brinu roditelji da li im je dete dobilo neku zarazu", najavio je Vučić.

Za mesto Vranovina, za koje su građani rekli da ima napuštenu fabriku, obećao je da će nastojati da dovede investitora, kako bi ponovo pokrenuli proizvodnju konfekcije.

On je rekao da je u Krupanj doveo jednog investitora iz Turske koji je obećao otvaranje 100 radnih mesta, a zaposlio je 250 ljudi, te da od toga sada živi celo mesto.

Vučić je naglasio da će poslati ljude iz Ministarstva privrede da se upoznaju sa napuštenim postrojenjem, kako bi se moglo ponuditi nekome.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva