:

:

TV Most

Foto: Foto Predsedništvo Srbije

clock

Maj 17, 2018   12:05

0

206

Vučić sa Levenom i Tajanijem


Predsednik Srbije je sa predsednikom Vlade Švedske Stefanom Levenom razgovarao o ekonomskim reformama, poslovanju švedskih kompanija u Srbiji, evropskom putu i o stanju dijaloga sa Prištinom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.



Predsednik Vučić zamolio je švedskog premijera da ohrabri investitore da u većem broju ulažu u Srbiju i zahvalio na podršci Švedske evropskom putu Srbije.



Premijer Leven pozdravio je ekonomske reforme u Srbiji, kao i napredak na polju evrointegracija, ponudivši pomoć svoje zemlje u daljem procesu.



Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani istakao je da je moguće postići dogovor o pristupanju Srbije članstvu u EU do 2025. godine, što je inicijalni datum koji je sadržan u Strategiji EU o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana, usvojenoj u februaru ove godine.



„Optimista sam povodom vašeg članstva“, rekao je Tajani i istakao da je predložio paket od 10 milijardi evra za infrastrukturne projekte na Zapadnom Balkanu, kao i da je Srbija važna za Evropu.



Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Evropskog parlamenta Tajaniju na ohrabrenju i podršci koju pruža Srbiji na njenom evropskom putu.



Važno je raditi na vladavini zakona i to će pomoći bržim evropskim integracijama Srbije, zaključila su dvojica sagovornika, navedeno je u saopštenju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva