:

:

TV Most

clock

April 08, 2017   12:05

0

125

Vučić sa dobavljačima lanca "Merkator S"

Svrha sastanka, koji se održava u Palati "Srbija", nakon kojeg će se medijima obratiti srpski premijer, je razmatranje aktuelne situacije u vezi sa poslovanjem danas najvećeg maloprodajnog lanca u Srbiji.

Uoči sastanka sa dobavljačima premijer je, na kratko, razgovarao sa predsednikom PKS-a Markom Čadežom i generalnim direktorom "Merkatora S" Aleksandrom Seratlićem, a sastanku sa dobavljačima prisustvuju ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić.

"Agrokorovi" dobavljači, kako je prenela hrvatska agencija Hina, od danas obustavljaju isporuku svih proizvoda tom koncernu, osim hleba i mleka.

Obustava će trajati dok se dobavljači ne sastanu s bankarima i s njima dogovore o budućim koracima, navodi hrvatska agencija.

"Agrokorovi" dobavljači su u četvrtak dali rok od 24 sata da se reše njihovi egzistencijalni problemi, a onda kreću obustave.

Kod nas trenutno nema problema zbog "Agrokora", ali je teška situacija i za nas, jer ne možemo da izdvajamo kompanije iz Srbije i tako ih spasavamo, rekao je juče premijer Vučić, dodavši da ne voli priče o regionalnim biznis liderima, a posle "svi regionalno stradamo".

Svi dobavljači iz Srbije su za sada plaćeni, rekao je Vučić, ali dodao da je zabrinut za budućnost celog kompleksa.

Neverovatno je da je dopušteno da se tako brzo uđe u veliku blokadu, primetio je, dodajući da ne razume jer je to strateška stvar, ne za jednu zemlju nego za ceo region. "I Srbija i Bosna i Hercegovina su sada u problemu, a ni krive ni dužne", dodao je premijer.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva