:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

April 16, 2018   12:05

0

141

Vučić sa direktorom ruske Spoljne obaveštajne službe


Dvojica sagovornika dogovorili su nastavak saradnje i aktivnosti u obaveštajnom i bezbednosnom sektoru, saopštila je Pres služba Pedsednika.



Sastanku je prisustvovao i direktor Bezbednosno informativne agencije Bratisav Gašić.



Povodom sastanka u Beogradu oglasio se i u šef pes službe SVR Sergej Ivanov koji je naveo da su u fokusu bili aktuelni međunarodni problemi i potreba poštovanja međunarodnih zakona u regionalnim konfliktima.



"Razgovori su bili fokusirani na pitanja međunarodnih odnosa kao i trenutne međunarodne probleme. Strane su istakle potrebu poštovanja normi međunarodnih zakona kada je reč o rešavanju rastućih regionalnih konflikata i istaknuta je ruska i srpska pozicija o potrebi striktnog izvršavanja Povelje UN svih država članica te međunarodne organizacije", preneo je Ivanov, navodi agencija Tas.



U razgovoru Vučića i Nariškina, kako se navodi, istaknuta je i važnost saradnje između dve obaveštajne službe – SVR i BIA, u borbi protiv međunarodnog terorizma i suprotstavljanje novim izazovima i pretnjama.



Nariškin je položio venac u znak sećanja na trogodišnju Milicu Rakić koja je poginula u NATO bombardovanju 1999. godine, rekao je Ivanov i kazao da Nariškin treba da razgovara i sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković i patrijarhom SPC Irinejom.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva