:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Decembar 07, 2017   12:05

0

189

Vučić sa ambasadorima


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa, koji ga je obavestio o toku pregovora o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije i naglasio da to ne umanjuje podršku njegove zemlje evropskom putu Srbije.



Predsednik Vučić i ambasador Kif su razgovarali o bilateralnom odosima i situaciji u regionu, a predsednik Srbije je još jednom istakao da je prioritet Srbije da održi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, saopštila je Pres služba predsednika. 



U vezi sa tim izrazio je nadu da će sledeći Samit Berlinskog procesa, čiji je domaćin Velika Britanija, značiti korak napred za regionalnu saradnju. 



Ambasador Kif je istakao da Velika Britanija želi da na dnevnom redu Samita budu teme koje će doprineti boljem povezivanju regiona, ali i njegovoj većoj bezbednosti.



Dvojica sagovornika su istakli i značaj vođenja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je inicirao predsednik Vučić.



Tema susreta bilo je i jačanje bilateralnih i ekonomskih odnosa, kao i snaženje odnosa po pitanju bezbednosti i zajedničke borbe protiv terorizma, saopštila je Pres služba predsednika.



Jačanje političkog dijaloga Srbije i Pakistana 



Predsednik Srbije primio je ambasadora Islamske Republike Pakistan Sajeda Adila Gilanija sa kojim je razgovarao o unapređenju odnosa dveju zemalja, s obzirom na postojanje značajnih, a neiskorišćenih mogućnosti.



Ambasador Gilani je istakao da se, tokom nekoliko meseci otkako je u Srbiji, uverio u snagu liderstva predsednika Vučića, a koje doprinosi političkom i ekonomskom napretku zemlje.



Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će doći do jačanja političkog dijaloga Srbije i Pakistana, jer bi češća razmena zvaničnih poseta doprinela i približavanju naroda dveju zemalja.



Predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju značajno da razvija dobre odnose sa svim zemljama sveta.



Dvojica sagovornika su razmotrili i ideje za obeležavanje sedamdesetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Pakistana, kao mogućnosti da se i na taj način ukaže na potrebu veće saradnje.



Srbija i Crna Gora nastavljaju međusobnu podršku 



Na sastanku sa ambasadorom Crne Gore Branislavom Mićunovićem, Vučić je istakao da je Srbija posvećena daljem razvoju prijateljskih odnosa sa Crnom Gorom.



Prema rečima dvojice sagovornika, dve zemlje su opredeljene za podsticanje unapređenja ekonomske saradnje, dok je prioritet dat njihovom infrastrukturnom povezivanju.



Predsednik Vučić i ambasador Mićunović su istakli da će Srbija i Crna Gora nastaviti da se međusobno podržavaju na evropskom putu, kao i da će svojom saradnjom dati značajan podsticaj inicijativama za ekonomski napredak celog regiona.



 



 



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva