:

:

TV Most

clock

Oktobar 01, 2015   12:05

0

145

Vučić s predsednicom PSSE o stabilnosti Z. Balkana

Predsednik Vlade Srbije sastao se u Strazburu s Braserovom na njen poziv, a razgovarali su o migrantskoj krizi, regionalnoj saradnji, evropskim integracijama Srbije i reformama koje sprovodi srpska Vlada.

Tokom susreta premijer Vučić je rekao da je kroz Srbiju u proteklih pet meseci prošlo skoro 200.000 migranata i da se Srbija odgovorno ponašala tokom krize, saopštio je njegov Kabinet.

„Mi smo se ponašali kao evropska zemlja koja je svoje obaveze ozbiljno shvatila“, istakao je srpski premijer i zahvalio Savetu Evrope na brzoj reakciji u svakoj krizi.

Predsednica Parlamentarne skupštine Braser izjavila je da se Evropa zbog migrantske krize nalazi pred ogromnim izazovom, dodajući da je uloga Srbije veoma važna, a odgovornost na srpskoj Vladi velika.

Ona je istakla i potrebu za dobrom regionalnom saradnjom, naglasivši da je to u ovom trenutku posebno važno u cilju očuvanja stabilnosti celog regiona Zapadnog Balkana.

„Stabilnost regiona znači stabilnost cele Evrope“, izjavila je Braserova i pozitivno ocenila stav premijera Vučića da je regionalna stabilnost preduslov ekonomskog razvoja.

Ona je pohvalila reforme srpske Vlade i čestitala premijeru Vučiću na borbi protiv korupcije.

Posetu Strazburu premijer Vučić nastavlja odvojenim susretima sa zamenicom generalnog sekretara Saveta Evrope Gabrijelom Bataini-Dragoni i predsednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Žan-Klodom Frekonom.

Tokom dana premijer Vučić obratiće se poslanicima Parlamentarne skupštine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva