:

:

TV Most

clock

Jul 04, 2017   12:05

0

185

Vučić primio zlatne tekvondistkinje Mandić i Stanković

Na sastanku u zgradi Predsedništva prisustvovali su i selektor tekvondo selekcije Srbije Dragan Jović, predsednik Saveza Dejan Burčul, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Na šampionatu sveta prvo je mlada Vanja Stanković osvojila prvo istorijsko zlato za Srbiju u kategoriji do 49 kilograma, a potom je olimpijska šampionka iz Londona Milica Mandić osvojila zlato u kategoriji do 79 kilograma.

Svetske šampionke zahvalile su predsedniku Srbije na prijemu i poručile da im mnogo znači podrška države.

"Uvek imam malu tremu na prijemima, velika je to čast. Napravili smo veliki rezultat, dva zlata, sveukupno treći na svetu, naš trener je najbolji na svetu i zaista hvala na podršsci i lepim rečima. Posebno mi je drago što je presednik pratio naše nastupe, veoma je upućen. Takođe, obećao je, da ćemo, kao i do sada, nagradu dobiti u rekordnom roku", izjavila je Mandićeva posle prijema kod predsednika Vučića.

Mlada Stankovićeva takođe nije krila zadovoljstvo zbog podrške države.

"Velika čast je doživeti ovakav prijem. Doček je bio lep i prijatan, drago mi je što je predsednik rekao da je pratio naše borbe i navijao", rekla je ona.

Selektor i zvanično najbolji trener ženske selekcije na svetu Dragan Jović istakao je da ne samo tekvondisti, nego svi srpski sportisti, imaju sjajnu podršku države, da se nagrade isplaćuju u rekordnom roku i dodao da su od predsednika Vučića i ministra Vanje Udovičića dobili obećanja koja će omogućiti da se radi još kvalitetnije i istrajnije.

"Želja nam je da na sledeće Olimpijske igre u Tokiju odemo sa više od dva takmičara, ali ajde da se prvo kvalifikujemo, da prvo škočimo, pa da kažemo hop. Uz podršku države za uslove za trening i znanje koje imaju našu treneri, plus kvalitet, imamo veliku šansu da u Tokiju napravimo još bolji rezultat nego na prethodnim igrama u Riju i Londonu kada smo osvajali po jednu medalju", izjavio je Jović.

Na nedavnom šampionatu sveta u Južnoj Koreji mlada Vanja Stanković osvojila je prvo istorijsko zlato za Srbiju u kategoriji do 49 kilograma, a potom je olimpijska šampionka iz Londona Milica Mandić osvojila zlato u kategoriji do 79 kilograma.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva