:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jul 09, 2018   10:36

0

118

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Indije


Predsednik Vučić je naglasio da odnose Srbije i Indije karakteriše međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim oblastima. On je izrazio zadovoljstvo što je imao čast da kao premijer, uz veliko angažovanje ambasadorke ÄŒauhan, prošle godine boravi u Indiji, što je bila prva poseta jednog visokog zvaničnika iz Srbije posle trideset godina, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.



Vučić je zamolio ambasadorku ÄŒauhan da prenese njegove pozdrave premijeru Modiju i rekao da je bio impresioniran rezultatima koje Indija postiže u razvoju privrede i primeni savremenih tehnologija, što je svakako odraz uspešnih mera Vlade, ali i znanja i marljivosti indijskih radnika i stručnjaka.



Takođe je naglasio da ga raduje što će potpredsednik Indije u septembru posetiti Srbiju, čime će odnosi dveju zemalja nastaviti da jačaju, kako kroz politički dijalog, tako i kroz ekonomsku saradnju.



Predsednik Vučić je istakao da se napredak u međusobnim odnosima vidi i kroz dolazak indijske kompanije TAFE, koja će nastaviti proizvodnju u srpskoj fabrici za proizvodnju traktora IMT.



Ambasadorka ÄŒauhan je rekla da su indijske kompanije zadovoljne uslovima poslovanja na srpskom tržištu i da se nada da će njihovo iskustvo dati podsticaj i drugim kompanijama da ulažu u Srbiji. Ona je istakla i to da je tokom boravka u Beogradu imala veliku podršku i pomoć državnih institucija, kao i da je svuda u Srbiji nailazila na dobar prijem i otvorena vrata.



Predsednik Vučić je zahvalio na doslednoj politici Indije i principijelnom stavu da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, čime na najbolji način manifestuje ulogu čuvara i graditelja pravednijeg svetskog poretka, zasnovanog na poštovanju međunarodnog prava, navedeno je u saopštenju.


Izvor: TV Most,saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva