:

:

TV Most

clock

Maj 18, 2018   12:05

0

175

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Argentine


Predsednik Vučić je podsetio da je, tokom mandata ambasadora Fernandesa, otvaranjem Trga Republike Srbije u Buenos Ajresu i Parka Republike Argentine u Beogradu, potvrđeno da su, uprkos geografskoj udaljenosti, dve zemlje i dva naroda bliski.



On je zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, saopštila je Pres služba Predsednika.



Dvojica sagovornika su se saglasili da su tradicionalno prijateljstvo, međusobno razumevanje i zajedničko opredeljenje za očuvanje principa međunarodnog prava, čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa.



Ambasador Fernandes je podsetio da Srbija i Argentina imaju diplomatske odnose duge devedeset godina i da veoma ceni napore koje predsednik Vučić i srpska Vlada ulažu u razvoj saradnje.



On je takođe istakao da je, tokom njegovog boravka u Beogradu, Srbija postigla značajne rezultate u oporavku ekonomije i da je sve interesantnija za strane investitore.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva