:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Februar 16, 2018   12:05

0

190

Vučić primio akreditive ambasadorke Libana


Kako je saopštila pres služba predsednika Republike, dvoje sagovornika su konstatovali da politički dijalog treba da bude učestaliji i da je neophodno stvoriti uslove da se iskoriste mogućnosti za privrednu saradnju. U tom smislu je predloženo povezivanje privrednih komora i uspostavljanje direktnog kontakta poslovnih ljudi dveju zemalja.

Ambasadorka Al Akl je istakla da je narod Srbije prijatelj narodu Libana i da je libansko rukovodstvo opredeljeno da produbljuje saradnju sa Srbijom u svim oblastima.

Predsednik Vučić je zahvalio libanskom rukovodstvu na čvrstom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci Libana u međunarodnim organizacijama, koja se pokazala i prilikom glasanja protiv prijema tzv. Kosova u Unesko. On je uputio poziv predsedniku Libana Mišelu Aunu da poseti Srbiju.

Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti da pruža aktivan doprinos mirovnim misijama Ujedinjenih nacija u Libanu: UNIFIL, u kojoj učestvuje skoro 180 pripadnika Vojske Srbije, kao i UNTSO, navodi se u saopštenju.



Vučić će u Palati Srbija danas primiti akreditivna pisma i novoimenovanih ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata i Egipta.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva