:

:

TV Most

clock

Novembar 01, 2015   12:05

0

120

Vučić: Predstoje nove prognoze privrednog rasta

On je, u svom obraćanju, povodom obnavljanja rada Metanolsko-sirćetnog kompleksa (84, MSK) u Kikindi, kazao da će međunarodne finansijske institucije za ovu godinu promeniti prognozu sa 0,5 na 0,7 do 0,8 odsto, ali, kako je naveo, on je i dalje uveren da će to biti jedan odsto.

Takođe, dodao je, uskoro će biti promenjena prognoza i za iduću godinu sa 1,5 na plus 2.

“Srbija ide u dinamičan rast i razvoj”, poručio je premijer.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je i da će Metanolsko-sirćetni kombinat (84, MSK) u Kikindi, koji je posle četiri godine obnovio rad, donositi 0,3 BDP i prihode od više desetina miliona evra.

Premijer koji je prisustvovao obnavljanju proizvodnje MSK rekao je da se nikada to ne bi uspelo da nije vrednih radnika i dodao da su se građani Kikinde uželeli buke koju ta fabrika proizvodi, zbog čega se nada da će tako biti i ubuduće.

Kako je rekao kada se uđe u fabriku i kada se vidi kako je čista i uredna i kada se vide vredni i disciplinovani radnici možemo pred svima da se ponosimo i kažemo da je ona naša budućnost.

Premijer je pomenuo i da ponovo radi Azotara čime je hemijski kompleks posle puno godina proradio punom snagom i dodao da je vlada dala 600 miliona evra i da ne žale jer će se to vratiti mnogostruko.

On je rekao i da očekuje nove investitore i da će u Kikindi bar još jedan veliki strani investitor otvorirti fabriku u agroindistrijskom kompleksu .

"Severni Banat neće biti mrtvo more kako su ga nazivali do skoro i biće motor razvoja Vojvodine i Srbije", rekao je premijer i dodao: "Stvari nisu lake, ostavljena nam je kuća bez temelja, urušena i mora prvo temelj da se napravi a zatim i kuća da se gradi".

Gradićemo zgradu po zgradu, naveo je, fabriku po fabriku i biće Srbija bolja i uspešnija.

"Nerad je vladao, a živeli su samo oni koji imali kombinaciju, ali ponovo će normalan narod početi da normalno živi u pristojnoj zemlji i meriti se sa najrazvijenijim državama Evrope", porucio je premijer.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva