:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2018   13:16

0

199

Vučić pred novinarima po obilasku fabrike naoružanja


Vučić je na početku konferencije istakao da je ponosan na izgled, kvalitet i funkcionisanje fabrike koju je danas posetio.




 "Nisam do danas znao, ali tek sam sad video šta sve rade naši inženjeri u fabrici Teleoptik žiroskopi u Zemunu. Hvala Vladi što je prihvatila 6 miliona sredstava za ovu fabriku, ovde je skoro 60 odsto novih mašina koje smo kupili", naveo je predsednik Vučić.






Vlada Srbije je krajem prošle godine, prema podacima Ministarstva odbrane, uložila u Teleoptik žiroskope skoro sedam miliona evra,  a najavljeno je da će to preduzeće realizovati ugovore vredne više od 10 miliona dolara.









Zahvaljujući finansijskoj podršci vlade, u zemunskoj fabrici su kupljene mašine i renovirana je hala, kako bi ove godine mogla da počne proizvodnja najmodernijih mašina u oblasti odbrambene industrije.









To preduzeće je spašeno od gašenja i privatizacije i sada uspešno radi, a najavljeno je i zapošljavanje mladog kadra. Inače, u narednim godinama se planira uvođenje u Vojsku Srbije više od 95 različitih novih tipova naoružanja. 









Kada je reč o novoj opremi u fabrici Teleoptik žiroskopi, nabavljene su numeričke mašine sa većom efikasnošću, koje će obezbediti obavljeanje poslova za našu vojsku, ali i domaće i inostrane partnere. 









Teleoptik žirokopi su bili najbolje preduzeće u oblasti vođenja raketa i glava za samonavođenje po licenci, a sada rade i razne optoelektronske sprave za inostrano tržište.  









Predsednik Vučić obići će Odeljenje SMD u kom je instalirana automatizovana linija za izradu elektronskih ploča za elektronske blokove sistema koji se proizvode u fabrici, zatim Odeljenje za zaštitu nano tehnologije, gde se nalazi jedinstvena mašina, najveća na 





Balkanu, koja služi za nanošenje nano čestica na predmete raznorodnih materijala. Takođe će obići i odeljenje predmontaže, Belu sobu, gde se vrši završna montaža i podešavanja optičkih i optoelektronskih uređeja, kao i novu mašinsku radionicu.


 


Izvor: Agencije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva