:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2015   12:05

0

115

Vučić pozvao Ciprasa da poseti Srbiju

Vučić, koji je razgovarao sa šefom grčke diplomatije Nikosom Kocijasom, istakao je da Srbija smatra Grčku iskrenim prijateljem i da sa velikom pažnjom prati dešavanja na ekonomskom planu.

Tema razgovora bila je i saradnja u oblasti energetike i trgovinske razmene.
Ministar Kocias naglasio je da u posetu Srbiji dolazi kao prijatelj, da Grčka želi da pomogne Srbiji da što pre postane članica EU i da daje punu podršku što skorijem otvaranju prvih poglavlja, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.


- Naše iskustvo u pregovorima sa EU je dobro i rado ćemo vam ga ustupiti. Ako radimo zajedno, možemo da pomognemo Evropi da bude bolja u pregovorima sa Srbijom - istakao je Kocias i potvrdio dolazak grčkog premijera Ciprasa u Srbiju, u julu ili septembru ove godine.


Tokom sastanka zaključeno je da će dve zemlje intenzivnije saradjivati na svim poljima i dogovoreno formiranje zajedničke tehničke grupe koja će se baviti ekonomskim pitanjima.


Grčka će podržati i održavanje Balkanske konferencije za migracije kako bi zemlje regiona pokušale da nađu zajedničko rešenje za povećan broj tražioca azila.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva