:

:

TV Most

Foto: tanjug.rs

clock

Maj 22, 2018   12:05

0

185

Vučić postao počasni doktor Univerziteta za jezike


On je u toj ustanovi otvorio Centar za srpski jezik i kulturu.



Pozdravljajući Vučića dekan univerziteta Kamal Abdulajev rekao je da je za njihovu zemlju važan multikulturalizam i da otvaranje srpskog centra predstavlja veliku korist za taj univerzitet i da će jačanje odnosa između omladine dve zemlje i doprineti većem povezivanju dva naroda.



"ÄŒestitam predsedniku Srbije na dobijanju titule počasnog doktora azerbejdžanskog univerziteta", rekao je on i izrazio uverenje da će se prijateljstvo između dve zemlje dalje razvijati.



Predsednik Srbije se zahvalio na ogromnoj časti učinjenoj Srbiji i njemu lično.



"Vi ste, dragi prijatelju, govorili o multikulturalnosti i portrebi povezivanja naroda i to je od odlučujućeg značaja svake zemlje i studenata svih ljudi", rekao je Vučić.



On je poručio studentima da je najvažnije da uče i rekao da im znanje niko ne može oduzeti, kao i da treba da čuvaju nezavisnost svoje zemlje kao što to čine nijhovi lideri.



Vučić je rekao da će on i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev učiniti sve u njihovoj moći da približe dve zemlje, da uzajamno investiraju jedna u drugu što će znaćiti bolji život za njihove građane.



Vučić je posle odgovarao na nekoliko pitanja studenata.



Predsednik Srbije danas završava posetu Azerbejdžanu a razgovaraće sa predsednikom Narodne skupštine Azerbejdžana Oktajom Asadovom, kao i sa azerbejdžanskim privrednicima.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva