:

:

TV Most

clock

Septembar 20, 2015   12:05

0

141

Vučić poslao prave poruke američkim investitorima

"Tako velike posete u svakom slučaju imaju velike ekonomske efekte, pre svega kada je u pitanju zemlja kao što su SAD. Naravno da ne treba očekivati da nakon posete bilo ko od političara uzme za ruku nekog od američkih investitora, dovede u Srbiju i počne posao", objasnio je Đurić u izjavi Tanjugu.

Stvari se, kako dodaje, na konkretnom poslovnom planu obavljaju na mnogo nižim nivoima, i investitori pre svega gledaju kakva je ekonomska situacija u Srbiji.

U tom smislu, Đurić tvrdi da su za američke kompanije veoma važni dobri podaci o javnim finansijama Srbije koji su prezentovani prilikom Vučićeve posete SAD-u.

Međutim, Đurić tvrdi da su za američke investitore, svakako značajne i simboličke stvari.

"To znači da je njima važno kako u SAD izgledaju politički odnosi sa Srbijom, i zato je ova poseta veoma značajna", istakao je savetnik predsednika PKS-a.

"Ovakva vrsta političkog kontakta i političke poruke da je sa Srbijom u redu sarađivati, najčešće mnogo više znaci nego, na primer visina poreza u Srbiji koja se pojavljuje na nekakvim globalnim godišnjim ekonomskim listama", dodao je on.

Đurić stoga zaključuje da je sada na drugim nivoima vlasti ili na poslovnom svetu da te otvorene šanse eventualno i realizuje.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva