:

:

TV Most

clock

Novembar 15, 2017   12:05

0

189

Vučić ponavlja: Dalekosežne posledice Bakirove izjave


On je odbacio navode o ličnoj burnoj reakciji i krivici Srbije za polemiku koja se povela oko toga.



"Ceo intervju sadrži mnogo značajnih elementa - od odnosa bošnjačkog člana Predsedništva prema Sandžaku... do toga koja su to sredstva kojima će se štititi teritorijali integritet BiH, dakle ratna vojna sredstva, a sa druge strane se izražava lična želja da deo teritorije Srbije pripada nekom drugom", rekao je Vučić, novinarima u Briselu.



Naveo je da je i dalje za to da to analiziramo i ne reagujemo ni jednom teškom rečju.



"Ali, ako neko misli da su to bile nevažne, usputne reči, mislim da taj neko greši", poručio je predsednik Srbije.



Kako je rekao, postoji matrica u kojoj je potreba nekih u našoj zemlji da uvek okrive srpsku stranu, kao što u delu međunarodne zajednice postoji matrica da se uvek sve strane pozivaju na smirivanje, jer neće da kažu ko je krivac.



"Ne nalazim da smo bilo šta krivi, niti bilo čime doprineli. Mi još nismo reagovali, osim što smo ponovili ono što smo čuli u intervjuu. Niste čuli ni moju osudu, ni ocenu, ni kvalifikaciju", kaže Vučić



On je istakao da Bakir Izetbegović nikada dosad pred srpskim zvaničnicima nije govorio o svojoj nadi da će Kosovo biti priznato, tvrdnji da je trebalo da bude priznato, niti je ikada pominjao unutrašnje odnose u Republici Srbiji.



Vučić je naglasio da ne postoji "Dejtonski sporazum za Srbiju", već se taj sporazum tiče BiH, gde je Srbija ta koja ima određena "prava i garancije" i iz tog ugla može da govori o BiH, kao i Hrvatska, iz ugla garanta sprovođenja Dejtonskog sporazuma".



"A, na osnovu kod sporazuma vi govorite o Sandžaku? Na osnovu čega govorite o ratnoj opciji ukoliko neko krene u narušavanje vašeg teritorijalog integriteta, a sa lakoćom se govori o rušenju srpskog teritorijalog integriteta?", upitao je predsednik Srbije.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva