:

:

TV Most

clock

Novembar 15, 2017   12:05

0

163

Vučić: Podrška Mogerini ubrzanju EU puta Srbije




On je sa Mogerini razgovarao u sedištu Evropske komisije, a iz kancelarije Federike Mogerini uoči susreta je najavljeno da će osnovne teme razgovora biti odnosi Srbije i EU, napredak Srbije na putu ka EU, situacija u regionu kao i dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine


Zatražili smo da NATO ne smanjuje prisustvo na KiM         



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je danas na sastanku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom da snage vojne alijanse ostanu na Kosovu i Metohiji. 



"Zamolio sam ga da, ne samo da ne ukidaju snage, već da nastave prisustvo u nesmanjenom obimu na Kosovu i Metohiji", preneo je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa Stoletenbergom, nakon učešća na sastanku Saveta NATO. 



Vučić je rekao i da je tokom razgovora u sedištu NATO govorio o odluci Srbije da bude vojno neutralna, ali da razvija saradnju sa NATO, jer od toga koristi možemo imati i jedni i drugi. 



"Zahvalio sam Stoltenbergu i članicama NATO na tome što održavaju mir i stabilnost na KiM, pre svega jedinicama KFOR-a. Uloga NATO u osiguranju sigurnosti i bezbednosti za naš narod, ali i za naše svetinje, je od izuzetnog značaja", rekao je Vučić.


Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva