:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 15, 2015   12:05

0

227

Vučić: Ostavili smo dobar utisak u Azerbejdžanu

"Mislim da smo ostavili dobar utisak", rekao je Vučić novinarima na kraju dvodnevne posete Azerbejdžanu, gde je razgovarao sa državnim vrhom i predstavnicima uglednih kompanija.

Vučić je naveo da Srbija ima veliku priliku da napravi dobar posao i šansu razvoj saradnje dve zemlje, ali da to pre svega zavisi od nas i naše odgovornosti i posvećenosti.

Premijer je rekao da su u Azerbejdžanu pokrenuta konkretna pitanja, te da je delegacija Srbije došla sa spiskom kompanija za privatizaciju kako bi ozbiljne azerbejdžanske kompanije pokazale interes za neku od njih.

"Predsednik Ilham Alijev je tu vrstu pristupa dobro prihvatio i onda su i premijer i ministar ekonomije rekli da su dobili poziv od predsednika i da im je rečeno da gledaju kako da najbolje sarađuju sa Srbijom, što je za nas veliki podstrek", rekao je Vučić.

Dodao je da deo predstavnika Azerbejdžana sledeće nedelje dolazi u Beograd, ističući da bi za Srbiju bilo od velike važnosti da se bilo koji od projekata o kojima se razgovaralo realizuje.

Vučić je rekao da je rešavanje pitanja hemijskih kombinata pokrenuto "sa mrtve tačke", kao i da se razgovaralo o učešću Azerbejdžana u privatizaciji srpskih poljoprivrednih kombinata.

Premijer je ukazao da su firme iz Azerbejdžana veoma uspešne u izgradnji puteva, dodajući da je jedina deonica u Srbiji čija izgradnja ne kasni upravo Ljig - Preljina, koju gradi firma "Azvirt", a koja može biti završena i pre roka, do kraja maja sledeće godine.

"Ako rešimo tehničke i projektne probleme, mozemo da završimo tu deonicu od 40,4 kilometra i pre roka, možda i do kraja maja sledeće godine", rekao je Vučić.

On je dodao da je bilo reči i o budućim projektima, navodeći kao primer deonicu Koridora 10, Srpska kuća-Levosoje kod Bujanovca, i obilaznicu oko Beograda.

"Zadovoljni smo njihovom željom da investiraju dodatno u Srbiju", rekao je Vučić ističući da su biznismeni iz Azerbejdžana zainteresovani za ulaganja na ekonomskom forumu imali priliku da postavljaju pitanja u vezi sa poslovanjem u Srbiji.

On je dodao da veruje da će predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev do kraja godine posetiti Beograd i da će zajedno moći da obiđu završne radove na deonici autoputa Ljig- ÄŒačak.

Vučić je naveo da Srbija ulaganjem u kapitalne investicije podiže bruto domaći proizvod i da je rešavanje problema infrastrukture jedan od preduslova za zdravu ekonomiju, ističući da, uz držanje fiskalnog deficita pod kontrolom, očekuje pozitivan rast u ovoj godini.

"To znači zdravu srpsku ekonomiju i privredu, normalnu i pristojnu Srbiju, koja će moći da razmišlja o boljitku građana, većim platama i penzijama i boljem životu građana", rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva