:

:

TV Most

clock

Decembar 03, 2015   12:05

0

140

Vučić: Odužićemo se Norveškoj na podršci

Vučić je, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Norveške Bergeom Brendeom, podsetio na činjenicu da je Norveška uvek bila među najvećim donatorima kada je Srbija bila suočena s veliim problemima, poput poplava i migrantske krize.

”Uvek i u svakom trenutku mogli smo da računamo i da dobijemo veliku podršku od Norveške. Zahvalni smo norveškim prijateljima što razumeju i druge probleme s kojima se suočavamo i s kojima ih zajedno rešavamo”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ta država je uvek bila velika podrška mirnom rešavanju svih sporova u regionu.

“Moraćemo da uradimo još na reformi pravosuđa kako bismo mogli više investitora iz Norveške da privučemo, jer je ta zemlja jedan od najvećih investitora u našu zemlju”, rekao je premijer i kao primer naveo telekomunikacionu kompaniju Telenor.

Premijer je dodao i da je uveren da će odnosi dve države ići uzlaznom linijom i da će naša zemlja biti u situaciji da uzvrati, ako ne istom merom, onda barem toliko da Norveška bude zadovoljna kako će Srbija promeniti svoje lice u budućnosti.

“Podvukao bih značaj ličnog truda i napora koji je Berge Brende uložio u stabilizaciju ovog regiona. Srpska vlada je na tome veoma zahvalna i nadamo se da će tako uvek i ostati”, zaključio je Vučić.

Ministar spoljnih poslova Norveške Berge Brende pohvalio je liderstvo premijera Srbije Aleksandra Vučića, reforme koje Srbija sprovodi i poručio da Srbija može da računa na podršku Norveške, kao i ulaganja te države u Srbiji.

“Ovo je moja treća poseta Srbiji i to takođe govori o značaju Srbije u norveškoj spoljnoj politici. Mi inspiraciju crpimo iz liderstva srpskog premijera Vučića i načina na koji Srbija izlazi sa teškoćama, poplavama i migrantskom krizom. Pri tome sprovodi reforme”, rekao je Brende na konferenciji za novinare posle bilateralnog susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja koje norveške kompanije pokazuju za Srbiju.

“To je najbolji kompliment jer one same odlučuju o ulaganjima”, rekao je Brende.

Norveški minister pohvalio je to što je premijer Vučić u julu posetio Srebrenicu.

“Vašu ličnu hrabrost su svi u Evropi zapazili. Hvala što ste pokazali liderstvo”, rekao je Brende.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva