:

:

TV Most

clock

Jun 15, 2017   12:05

0

117

Vučić odlučio: Ana Brnabić mandatar

Ana Brnabić ušla je u aktuelnu vladu kao nestranačka ličnost i obavljala je funkciju ministarke državne uprave i lokalne samouprave.

Predsednik Vučić je na konferenciji rekao da nije bilo lako doneti odluku dodajući da je tako odlučio u skladu sa idejom da radom i energijom Srbija nastavi da donosi dobre rezultate.

Prema njegovim rečima, neophodna je puna disciplina u trošenju novca.

"Vreme je da građani Srbije bolje i više osete napredak ostvaren u prethodnom periodu, što će se osetiti povećanjem plata u javnom sektoru i penzija za naše najstarije", naglasio je Vučić.

Predsednik je napomenuo da je neophodan kontinuitet jer se politika Srbije ne menja iz godine u godinu, ističući da je Srbija obezbedila veće poštovanje sa svih strana sveta.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da će biti određenih izmena u vladi, te da će možda biti jedno ili dva ministarstva više, i napomenuo da će se detalji znati tokom vikenda.

Brnabićeva će u narednom periodu biti na čelu nove Vlade Srbije – 15. po redu od 1990. godine, kada je u Srbiji uvedeno višestranačje.

Kako je najavljeno, Brnabićeva bi trebalo da pred poslanicima predstavi ekspoze 21. juna, dok će nova vlada, najverovatnije, zakletvu položiti 22. juna.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva