:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2017   12:05

0

142

Vučić: Od Merkelove i Makrona zavisi sudbina Evrope


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, upitan da komentariše rezultate jučerašnjih izbora u Nemačkoj, a na opasku da je dobro prognozirao, rekao da je pogodio čak prva tri i to u procentima.




"I to ne zato što sam nešto izuzetno pametan, nego, jednostavno, jer sam pratio istraživanja, pratio kampanju i – vidite i sami rezultate, desničari su dobili dosta u bivšoj Istočnoj Nemačkoj, u Berlinu...", naveo je Vučić u Žagubici gde je svečano otvoren rekonstruisani put Krepoljin-Žagubica.


Baš zbog toga, kako kaže, neće biti lako Angeli Merkel, ali, dodao je, ona je iskusan lider i on pretpostavlja da će vladu napraviti sa "žutima" i "zelenima".



Upitan kako bi se ti rezultati mogli odraziti na nas, Vučić je rekao da, kad je reč o običnim građanima, mora da upozori da će mnogo toga da se promeni u Evropi i svetu nakon ovih izbora, poručivši da bukvalno sudbina Evrope zavisi od Makrona i Merkelove.



"Vidim da su se Francuzi digli protiv reforme radnog zakonodavstva, ali to je jedan od važnih uslova za dalji razvoj. Od uspeha Makrona i Merkelove zavisi sudbina Evrope, ali i naš put u Evropu. Vidite koliko je neslaganja u svetu i to u vezi s važnim stvarima, poput Severne Koreje... neki su u lošim odnosima s Rusijom, sve se komplikuje", primetio je.



Mi, s druge strane, kaže, treba da se više bavimo sobom, da analiziramo rezultate tih izbora, ali da vidimo i kako ćemo dalje.



"Da vidimo kako ćemo dalje, kako da ne budemo nikome na radaru, u središtu kataklizme, a da ljudi budu sve manje siromašni", rekao je Vučić.



Mi, zaključio je, hoćemo da stabilizujemo ekonomsko stanje, da napredujemo i da se "vetrovi koji duvaju sa svih strana ne zaustavljaju u Srbiji".




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva