:

:

TV Most

clock

Februar 13, 2018   12:05

0

176

Vučić: Očekujemo veće poverenje između hrvatskih vlasti i Srba



Aleksandar Vučić je istakao da je ponosan na to kako se srpska delegacija ponašala u Hrvatskoj – racionalno, odgovorno i ozbiljno.



  "Očekujemo veće poverenje hrvatskih vlasti i Srba, veću podršku, veće uključivanje u rad državnih organa, rešavanje otvorenih problema za pripadnike srpske zajednice. Mi smo spremni da pomognemo", rekao je Vučić novinarima u Vrginmostu, sumirajući posetu Hrvatskoj.


Najavio je i da će uskoro uputiti poziv hrvatskoj predsednici da poseti Srbiju, i da će do tada, pre njene posete, već biti i nekih opopiljivih rezultata onoga što je dogovarano.



Rekao je da može da bira gde želi da dođe, u Suboticu, Novi Sad, Sombor, bilo koji grad Srbije, dodajući da će do tada sigurno biti opipljivih rezultata ove posete.



"Meni je teže palo to što je na meti kritika bila predsednica Grabar Kitarović, nego što su mene vređali poslednjih sedam dana", rekao je predsednik.



Kada hrvatska delegacija bude dolazila u Srbiju, neće biti problema, istakao je Vučić.



"Bez obzira na to, jer vidim da se neka vrsta političke histerije zbog moje posete ne smiruje u Hvatskoj, u Srbiji neće biti takvih problema sa državnim zvaničnicima. Mi ćemo pokazati lice odgovornih, onih koji gledaju u budućnost, a oni koji se ne budu pridržavali tog stava nosiće političke posledice u narednom periodu", najavio je Vučić.



Ocenio je dobrim što su pokrenute mešovite komisije, kako bi se makar znalo da nismo u stanju da se dogovorimo oko graničnih pitanja.



"Uveren sam da će i oko nestalih lica biti pomaka, jer je to važno za porodice bilo da su Srbi ili Hrvati", podvukao je on.



Istakao je da bi, ako se u infrastrukturi nešto napravi, po pitanju železničke pruge Zagreb–Beograd, mogao da kaže da su rezultati više nego očekivani.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva