:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 25, 2015   16:12

0

167

Vučić očekuje pomoć EU u primeni medijskih zakona

Vučić je gostujući na TV Prva rekao da je od Timermansa dobio uveravanje da će se ozbiljno pozabaviti tim pitanjem i da će ga o tome obavestiti.

"U njega lično imam veliko poverenjem i verujem da će se dodatno zainteresovati. Puna sloboda i razume se nekakva odgovornost ne bi bilo zgoreg da postoji", rekao je Vučić.

On je podsetio da se primedbe o slobodi medija u Srbiji nalaze u jednoj i po rečenici u okviru Izveštaja o napretku Srbije, i to u delu koji se bavi slobodom izražavanja.

Premijer je rekao da je zbog toga iskreno zabrinut i da će uraditi sve što misli da treba da bi se to popravilo.

Vučić je naveo da je od Timermansa tražio da Evropa kaže šta je to što treba da promenimo, jer pošto su nam zakoni dobri, treba da nam kažu šta je to što ne valja u njihovoj primeni.

On je naglasio da kada su u pitanju mediji, ne može da prihvati neistine, poput onih koje su i ovih dana plasirane u pojedinim medijima.

"Kakve veze mi imamo sa nekim vašim humorističkim emisijama, koje su meni uzgred super i ja im se smejem kad sam i sam tema. Znate da to nama ne smeta, ni meni, ni Tomi Nikoliću, niti bilo kome", rekao je Vučić.

A na pitanje o ukidanju "Utiska nedelje" Olje Bećković, koja je premijera optužila da je to njegovo delo, Vučić kaže:

"Pozovite vašeg vlasnika, Grka, i pitajte njega. Olja Bećković kaže da je to uradio Vučić, ali kaže da za to nema dokaze. Pozovite gazdu pa ga pitajte da li je to uradio Vučić ili nije", predložio je premijer.

Vučić je rekao da je srećan što u Srbiji mediji mogu da izmišljaju svakojake gluposti i da ih objavljuju u pojedinim medijima, a tiču se, pre svega, njega, njegove porodice i pojedinih članova vlade.

Kao najnoviji primer, on je naveo napad lidera DS-a Bojana Pajtića koji je zahtevao i njegovu ostavku nakon što je Savet Evrope objavio izveštaj o starom Zakonu o radu.

Istakavši da Pajtić nije shvatio da je reč o zakonu koji je donela DS, Vučić je rekao da je lider demokrata brže bolje ocenio da je reč o bahatosti ove vlade, da je reč o zakonu koji treba hitno staviti van snage i izmeniti, a da premijer podnese ostavku.

"A ja sada pitam hoće li neko da odgovara za taj bahat, nedogovoran i loše donet zakon", rekao je Vučić, istakavši da su mnogi mediji to ignorisali, te da B92 i Blic objavljuju psovke i uvrede, ali samo kada su izrečene protiv njega I na njegov račun.

Osvrnuvši se na slučaj BIRN-a, Vučić je podsetio da je ta mreža u kratkom vremenu čak tri puta obmanula javnost - tekstom o ugovoru sa Er Srbijom, o kopu "Tamnava-Zapadno polje" i vešću da je održana sednica vlade u danu kad je nije bilo.

"Tri od tri neistinite stvari da bi EU finansirala, sve tri su usmerene protiv vlade. Šta je trebalo, da se pravim da sam lud, da ne vidim, da ćutim", zapitao je premijer, istakavši da je potvrđeno da BIRN finansira EU.

I EU je to potvrdila, kazao je Vučić, napomenuvši da su kasnije rekli da su tražili te tekstove od BiRNA, ali ne i takve.

"Ja sam srećan i zadovoljan što u Srbiji možete da izmišljate svašta i da to posle objavljujte, a za to ne odgovarate. Zadovoljan što smo i pored najtežih uvreda, uspeli da velikom broju ljudi rešimo probleme posle poplava. Uspeh je što smo posle brojnih neistina uspeli da zemlju podignemo iz blata i napravimo da bude tako ugledna u svetu", zaključio je premijer.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva