:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 03, 2015   12:05

0

157

Vučić o Zvezdi, Partizanu, Đokoviću, ulaznicama...

Privatizacije je jedino rešenje za sportske klubove, poput Partizana i Crvene Zvezda, ali država nema snagu da to sada sprovede, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na Biznis forumu na Kopaoniku.


Ja sam tražio privatizaciju klubova, rekao je Vučić na konferenciji za novinare upitan o toj temi i dodao da je zbog tog svog stava izložen pogrdnim skandiranjima sa tribina sportskih stadiona.

Vučić je rekao i da nije tačno da su političari iz Srpske napredne stranke u upravama klubova navodeći da je samo Slaviša Kokeza, član Glavnog odbora SNS, na funkciji u jednom klubu.

Kokeza nije visoki funkcioner stranke, a i sprema se novi glavni odbor, objasnio je Vučić.

Govoreći o privatizaciji klubova, Vučić je rekao da nije u ovom trenutku sposoban da ubedi ljude iz Partizana i Zvezde da je privatizacija jedino rešenje.

Upitan o stavovima iznetim u emisiji Reporter na televiziji B92 u vezi sa poslovanjem klubova, Vučić je rekao da je "lopovluka" u klubovima bilo i da radna grupa policije nastoji da utvrdi šta se sve dešavalo.

On je rekao da država ne može da ukine klubove zbog toga što su im računi u blokadi i navodi da su i pojedine stranke u blokadi, poput Demokratske stranke, ali da se ne mogu zbog toga ukidati.

Prema rečima Vučića, jedino je Srpska napredna stranka ta koja redovno izmiruje sve svoje obaveze i nema dugove dok drugte stranke imaju dugovanja i prema medijima još iz izborne kampanje.

Upitan o istrazi u vezi sa brzom rasprodajom karti za teniski meč Srbija-Hrvatska u Kraljevu, Vučić je rekao da se to istražuje, ali da on ne vidi ništa čudno u tome što su karte brzo prodate, jer je Kraljevo veliki grad.

Komentarišući izjavu Novaka Đokovića u vezi sa tim slučajem, Vučić je rekao da poštuje Đokovića i da je on legenda Srbije.

Premijer je rekao i da ne razume one koji vređaju Đokovića zbog toga što navija za određene klub.

Izvor: Fonet

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva