:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2018   21:02

0

211

Vučić: Nisam ja taj koji je potpisao akt o premeštanju dijaloga


„Nikada nismo nikakav sporazum, nikakav akt o premeštanju iz UN u Evropu mi ni potpisivali, niti bilo šta. Bilo je različitih promena formata, ali ni Dačić, ni Đurić, ni Vučić, ni bilo ko, nikada ništa o promeni nadležnosti ili strukture dijaloga nije potpisao. Ništa slično“, rekao je predsednik Srbije.



Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa vrhom Vojske Srbije ko je odgovoran za prebacivanje dijaloga izt UN u okvire EU – on ili Boris Tadić, kazao da je u septembtru 2010. godine Generalna skupština UN na predlog Borisa Tadića usvojila rezoluciju kojom je pozvala EU da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine.



U martu 2011. godine započeo je dijalog Tahiri – Stefanović, podsetio je Vučić i dodao da je prvi sporazum koji je potpisan 2. decembra 2011. godine bio sporazum o integrisanom upravljanju granicama.



„Tada su nam doveli graničnu policiju i carinu na Jarinje i Brnjak, tada je zvanično uspostavljena granica između Srba i Srba i tada je sever KiM odvojen od centralne Srbije“,kazao je predsednik Srbije i podsetio da u zemlji tada nisu bili ni planirani izbori u zemlji, niti je SNS bila blizu vlasti.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva