:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

116

Vučić: Nisam dobio plan za rešenje Kosova


„"Da se uvaže interesi Srba na Kosovu, da budu bezbedni i sigurni, da imaju budućnost, ali i da se uvaže legitimni i legalni interesi Srbije. To je ono što mnogi neće da razumeju. U skladu sa tim govoriću na svim skupovima u Sofiji", najavio je on..


Da sam sa bilo čime zadovoljan, da za bilo šta mislim da može da se razmišlja da dobije bilo kakvu podršku u domaćoj javnosti izašao bih pred građane s tim, podvukao je on u izjavi novinarima na pitanje da li je dobio plan SAD.


Vučić je podvukao da niko ne preti Srbiji, a ni njemu i da je sa Vesom Mičelom uvek imao korektne razgovore i da se radi o političaru koji je uvek korektno saslušao naše stavove bez obzira na suštinsko neslaganje oko Kosova.


„Da li postoji neka vrsta pritiska, svakodnevnog na Srbiju, postoji već pet godina. Nije to velika filozofija. Te zemlje žele da vide Kosovo kao nezavisnu državu, a mi ne. Potpuno je normalno da čekaju da Srbija svoju odluku promeni, pošto oni svoju očigledno neće. To nas ne obavezuje", naglasio je Vučić.


On je rekao da nije laka pozicija Srbije i da je potrebno da razumemo s čim se sve suočavamo.


„Ne treba nam preterivanje, ali ni da kažemo kako nam je pozicija lagodna", rekao je Vučić.


Istakao je da mu Mičel nikada nije preneo zahtev da, ako ne prihvati američki plan, mora da ode s vlasti.


„Da li bi neki želeli da vide nekog drugog na vlasti u Beogradu nije čudno ni novo. Kao da se neko obradovao rezultatima na beogradskim izbora. Mislili su da je to idealna prilika da će imati neki da finansiraju svoj lopovluk i kampanju, kako bi Vučića pritisnuli da lakše isporuči Kosovo. To nije nikakva tajna, svi u Srbiji znaju i osećaju. Ali to ne rade na brutalan način. Niko mi ne preti. Da li bi voleli da imaju nekoga ko će da zove sa sednice vlade i obaveštava o dnevnom redu, pošto danas nemaju, nema nikakve sumnje. To je bila Meka i Medina za mnoge iz inostranstva. Oni su vladali Srbijom a da sednice vlade nisu održavane"; kritikovao je on.


Istakao je da je njega baš briga šta misle svi stranci.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva