:

:

TV Most

clock

Novembar 17, 2015   12:05

0

117

Vučić: Nećemo podizati bodljikavu žicu

"Srbija će primati i pokazivati solidarnost i humanost prema svim ovim ludima, to će dobro govoriti o našoj zemlji, ali i tim ljudima dobto o našem narodu. To će nam se jednog dana vratii kroz njihovu ljubav i poštovanje", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska hjivu ljuba i spostovane centra za migrante u Preševu sa visokim komesarom UN Antoniom Guterešom.

Podvukao je da će se na granicama sprovoditi i da se sprovode kontradiverzioni prelgedi kako bi se obezbedila bezbednost svoh građana Srbije.

On je zahvalio Guterešu na poseti Srbiji i dodao da će naša zemlja nastaviti da brine o izbeglicama jer su "u 99,99 odsto slucacjeva to dobri ljudi, proterani sa ognjišta, naterani da napuste zemlju zbog terorizma i raznih drugih razloga".

Premijer je izjavio da građani Srbije ne moraju da brinu zbog terorističkih napada jer će država učinti sve kako bi se osećali sigurno i bezbedno, i najavio za subotu zajedničku vežbu srpskih oružanih snaga.

"Preduzete su vanredne mere, koje ćemo preduzimati i dalje", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Preševu.

On je najavio veliku združenu vežbu svih oružanih snaga Srbije koje će, kako je rekao, pokazati našim građanima da je država odlučna u borbi protiv terorizma.

"Građani Srbije mogu uvek da se osećaju sigurno. Sve što je moguće da uradimo u tom pravcu, uradićemo. Da li je država zaštićena jer prima izbeglice? Da, zaštićena je", poručio je Vučić.

Premijer je istakao da je izbegličke kampove obišao mnogo puta i da nije video nikakav problem.

On je poručio da je Srbija otvorena zemlja, na putu ka Evropskoj uniji.

Na pitanje koliko će izbeglica Srbija moći da zbrine ukoliko se takav zahtev pojavi, Vučić je odgovorio - "Onoliko koliko budemo mogli".

"Ionako će to da rade državni organi, a 99 odsto stanovništva to neće ni videti ni osetiti", zaključio je Vučić.

Niko ne može da predvidi ko će preći granicu, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, misleći na izbeglice koje svakodnevno prelaze srpsku granicu na putu ka EU.

On je tako odgovorio na pitanje novinarke da li može da se predvidi ko će preći granicu i da li među izbeglicama ima i terorista.

"Kontrolišemo ljude. Mi ne možemo znati da li je pasoš koji nam pokažu falsifikovan ili ne. Oni čak ne moraju ni da nam ga pokažu", rekao je Vučić i dodao da se izbeglice registruju, da im se uzimaju otisci prstiju i šaka.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva