:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2015   12:05

0

115

Vučić nastavlja posetu Sloveniji

Prvog dana posete srpskog premijera i ministara u Vladi Srbije tokom prepodneva održana je zajednička sednica vlada dveju država, nakon koje su potpisani sporazumi iz oblasti odbrane i sporta.

Srpski i slovenački premijer Aleksandar Vucicć i Miro Cerar ocenili su , nakon zajedničke sednice dve vlade, da Srbija i Slovenija imaju izuzetne političke i privredne odnose, koji se mogu okarakterisati kao najbolji do sad.

Premijeri su, na zajedničkoj konferenciji za novinare na Brdu kod Kranja, istakli značaj evropskog puta Srbije.

Vučić je zahvalio na podršci koju Slovenija pruža Srbiji, dok je slovenački premijer potvrdio podršku Srbiji i njenim naporima koje čini na putu ka EU.

U tom smislu, Cerar je pohvalio i visoko ocenio predanost premijera Vučića u vođenju politike, jer, kako je rekao, ta politika donosi budućnost Srbiji.

Prema Cerarovim rečima, Vučić čini velike napore da sprovede reforme koje su državi potrebne.

Cerar je rekao da je Slovenija Srbiji "prozor" ka Evropskoj uniji, ali da je i Srbija za Sloveniju svojevrstan "prozor" ka drugim tržištima, zemljama i delovima sveta.

On je poručio da Slovenija odlučno i čvrsto podržava Srbiju na njenom putu ka EU i da će to i dalje činiti.

Cerar je podsetio i da su se dve zemlje našle jedna drugoj i bile od pomoći tokom prirodnih nepogoda u Sloveniji i Srbiji.

Srpski premijer je rekao da Srbija u Sloveniji vidi izrazitog prijatelja, zemlju veoma važnu u ovom delu Evrope i jednog od ključnih trgovinskih partnera.

Vučić je čestitao slovenačkom kolegi na reformama koje je sproveo i sprovodi, ističući da će Slovenija u ovoj godini imati
privredni rast od 2,5 odsto, a da se nada da će Srbija takav rast imati u 2017. godini.

Kako je dodao, Srbija pokušava da se u finansijskoj odgovornosti i disciplini približi onome što je uradila Slovenija.

Vučić se, prvog dana posete Ljubljani sastao sa gradonačelnikom Zoranom Jankovićem, koji je gostu poželeo dobrodošlicu rečima da je prvi sprski premijer koji je ušao u gradsku kuću u Ljubljani.

Gradonačelnik Ljubljane je podvukao da su Beograd i Ljubljana bratski gradovi.

Včić je uzvratio da Beograd ima puno toga da nauči od Ljubljane, kao i da dva grada zajedno mogu da predstavljaju izuzetnu turističku destinaciju u ovom delu Evrope.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva