:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2018   12:05

0

196

Vučić: Naša politika mora da bude politika mira


Vučić je rekao da su razgovori protekli u atmosfeti užasa posle teškog zločina, ubistva Olivera Ivanovića, da su bili teški ali otvoreni.


 


Izrazio je zadovoljstvo što su se pozivu odazvali svi koji su bili pozvani.


 


„Mislim da je najviši interes Srba mir i ne mislim da ste vi protiv toga, ali ništa drugo sem toga nije nam potrebnije u ovom trenutku. To su mir i ostanak i opstanak na vašim ognjištima. Da imate budućnost za vas i vašu decu. Razgovarali smo o životnim problemima, uspostavljanju jedinstva i poverenja i poštovanja među Srbima i ovde na severu, ali i svuda", poručio je predsednik Vučić.



„Razgovarali smo i o o briselskom sporazumu i poštovanja rezolucije 1244, ali i o tome šta možemo da učinimo za Kliničko bolnički centar, a nadam se da Srbija pomogne u davanju novca za vrtiće, škole...“, rekao je Vučić.



On je naveo da je bilo razgovora i o vodovodu za čiju finalizaciju će Srbija u toku 2018. i 2019. godine izdvojiti 6 miliona evra.



Govoreći o ubistvu Ivanovića rekao je da smatra da je razrešenje tog zločina ključno!




"Za nas nije važno koje je ime ubice i nalogodavaca, bilo da je to ime srpsko, albansko ili bilo kojeg stranca. Kako god da je i čije god da je, a neću da prihvatam preuranjena nagađanja nekih, već do toga mora da se dođe sveobuhvatnom istragom i dokazima. Prema nalogodavcima i počiniocima nikakve milosti neće biti", rekao je Vučić.


 


" Vidim šta oni rade, ali to više govori o njima nego o nama. Naše je da se ponašamo odgovorno i ozbiljno. Da razgovaramo. Sa Tačijem sam razgovarao pre nekoliko dana, i nastavićemo da razgovaramo, jer smataram da je to važno", poručio je Vučić i istakao da na Kosovu efektivnu nadležnost imaju prištinske institucije.


"Ovde efektivnu nadležnost imaju prištinske institucije i oni koji su garantoli njihovu efikasnost i delotvornost", rekao je Vučić i dodao da "što se tiče severa, znate da smo nekoliko stvari uspeli, a to je da pripadnici policije budu u skladu sa regionom četiri severnokosovske opštine".


 


On je rekao da su se svi učesnici sastanka dobro razumeli i da su svi shvatili šta im je posao i šta im je zadatak.


 


On je dodao da je vide hiljade ljudi koji su danas izašli na ulice i zamolio ih da ostanu na Kosovu.


 


"Vi drugu kuću nemate. Pustite nas da ne koristimo nikakvo oružje i da stvari rešavamo politikom i razgovorom", rekao je predsednik i dodao da će Vlada voditi takvu politiku da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.


 


Predsednik Vučić sa saradnicima nakon sastanka u Kosovskoj Mitrovici otputovao je u Gračanicu.


 



0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva