:

:

TV Most

clock

Februar 23, 2018   12:05

0

188

Vučić: Napredak ekonomskih odnosa Srbije i Bugarske


Predsednik Vučić je rekao na konferenciji za novinare da Srbija i Bugarska imaju mnogo toga što je od značaja za obe zemlje.


"Naša ekonomska, trgovinska razmena je iz godine u godinu sve veća. Prvi put smo dostigli milijardu dolara trgovinske razmene i to je izvoz Srbije u Bugarsku za samo godinu dana uvećan za 53 odsto, a izvoz Bugarske u Srbiju za 28 odsto", naveo je Vučić.


Prema njegovim rečima, to govori o velikom napretku ekonomskih odnosa dve zemlje.


"Važno je da mi završimo našu deonicu auto-puta do Gradine, do graničnog prelaza, molimo i bugarsku stranu da završe svoj deo posla do Sofije, iako znamo da su mnogo toga uradili", istakao je predsednik.


Kako je dodao, cilj je da se uradi i modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad. Vučić je govorio i o Kosovu i Metohiji.


Po dolasku u Sofiju, predsednika Vučića svečano je na Trgu svetog Aleksandra Nevskog dočekao njegov domaćin, bugarski predsednik Radev.


Posle polaganja venca na Spomenik neznanom junaku, predsednik Vučić se sastao sa Radevim. Kako je najavljeno, Vučić će predvoditi delegaciju Srbije na plenarnom sastanku dveju delegacija.


Predsednik Srbije imaće i odvojene susrete sa predsednicom Narodnog sobranja Bugarske Cvetom Karajančevom i potpredsednicom vlade i ministarkom spoljnih poslova Bugarske Ekatarinom Zaharijevom.


Tokom jednodnevnog boravka u Sofiji, predsednik Vučić prisustvovaće potpisivanju memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Bugarske u oblasti rada i socijalne politike, lučke infrastrukture i železničkog saobraćaja.


Na kraju posete, predviđen je obilazak i vožnja metro linijom u pratnji gradonačelnice Sofije Jordanke Fandakove, u cilju upoznavanja sa iskustvima u izgradnji metroa u Sofiji.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva