:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2015   12:05

0

151

Vučić: Najbolji uslovi za investitore iz SAD

"Srbija će obezbediti najbolje uslove za investitore iz SAD. Sa predstavnicima Dženeral Ilektrik", napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

Premijer je naveo da je i sa predstavnicima Friporta bilo reči o ekonomiji i investicijama u Srbiji.

Vučić je juče doputovao u višednevnu posetu SAD, na poziv američkog potpredsednika Džozefa Bajdena.

On će danas razgovarati sa predstavnicima i drugih američkih kompanija kao što su Majkrosoft i En-Si-Ar.

Očekuje se da Vučić američkoj administraciji, između ostalog, prenese poruku da je Srbija postala faktor stabilnosti na Balkanu i da se odlučno kreće na putu ka EU.

Premijer će preneti i poruku da Srbija sprovodi tržišne reforme koje su u interesu i američkih investitora.

U izjavi za RTS, Vučić je ukazao i na to da američki investitori ne razmišljaju o nastavku svojih ulaganja u jednu zemlju, ili dolasku, ukoliko tamo ne postoji politička stabilnost i ukoliko to ne odobrava i politika SAD.

Kako je najavljeno iz Vlade Srbije, posle susreta sa predstavnicima američkih kompanija, planiran je i susret sa zamenikom američkog državnog sekretara Entonijem Blinkenom, a nešto kasnije i sa predstavnicima srpske dijaspore u SAD.

Tokom drugog dana posete, predviđen je zvaničan susret Vučića i potpredsednika SAD Džozefa Bajdena u Beloj kući.

Istoga dana predsednik srpske vlade razgovaraće i sa predsedavajućim Senatskog komiteta za oružane snage, senatorom Džonom Mekejnom.

Nakon toga slede susreti sa kopredsedavajućima Srpskog kokusa, kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, kao i sa predsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorom Ronom Džonsonom.

U četvrtak, 4. juna, premijer Vučić posetiće Univerzitet Džons Hopkins, gde će imati izlaganje, a nakon toga nastaviti niz susreta sa članovima Komiteta i Potkomiteta za spoljne poslove Senata SAD.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva