:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2018   12:05

0

128

Vučić na KiM: KPS duž puta, "građani u kolonama"


Vučić će tokom boravka u Kosovoskoj Mitrovici položiti venac na mesto ubistva Olivera Ivanovića.



Kako se navodi, Vučić će posetu početi obilaskom manastira Banjska, nakon čega će se na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici sastati sa srpskim zvaničnicima na Kosovu.



Predsednik će u popodnevnim satima obići i Laplje Selo kod Prištine, gde će u Domu kulture razgovarati sa građanima.



Državna agencija Tanjug ističe da su u Kosovskoj Mitrovici su od jutros primetne jače mere bezbednosti, dok je na ulicama u centru grada uočljivo veće prisustvo pripadnika KPS-a, kao i policajaca u civilu.



Duž puta Kosovska MItrovica - Banjska raspoređeni su pripadnici KPS.



Osim toga, Tanjug ističe da se "veliki broj ljudi okupio ispred manastira Banjska kod Zvečana, očekujući dolazak Vučića".



Kako javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta, građani u kolonama dolaze u manastir, a velika je gužva i u porti hrama.



Zastave Srbije su na prilazima manastiru, kao i na putu Kosovska Mitrovica - Banjska, građani ispred manastira takođe drže srpske zastave, kao i one kombinatra Trepča, a primetan je veliki broj medijiskih ekipa, piše Tanjug.



Manastir je sagrađen početkom 14. veka i zadužbina je kralja Milutina, i odmah po osnivanju postao je centar kulture na KiM, što je ostao do danas.



Vučić je posetu Kosovu najavio u utorak, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koja je usledila posle ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.



Ivanović je ubijen iz vatrenog oružja kada je na njega pucala za sada nepoznata osoba. Ubijen je sa šest metaka ispred sedišta stranke čiji je bio lider


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva