:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2016   12:05

0

113

Vučić: Mnogo pohvala za Srbiju u Davosu

"Svi znaju šta je Srbija radila i kakve je rezultate postigla", rekao je Vučić novinarima, sumirajući rezultate učešća na Svetskom ekonomskom formu u Davosu tokom kojeg je razgovarao sa brojnim svetskim zvaničnicima, kao i predstavnicima vodećih kompanija.

Dodao je da je u Davosu razgovarao sa šefovima najznačajnijih međunarodnih finansijskih institucija, među kojima su direktorka MMF Kristin Lagard, šef Svetske banke Dzim Kim, koji je, kako navodi, posebno pohvalio rad vlade.

Premijer je novinarima preneo da je sa sagovornicima razgovarao o investicijama, ali i o razvoju preduzetničkog duha u našoj zemlji, te da je ministra spoljnih poslova Norveške Berge Brendea zamolio da kroz određene fondove, ukoliko je moguće, pomogne u toj oblasti.

O tome, ali i o digitalizaciji, unapređenju IT sektora u Srbiji, prihvatanju softvera, programima učenja koji nisu dovoljno razvijeni, kao i o daljem razvoju edukativnog sistema, Vučić je razgovarao i sa predsednikom Majkrosofta.

"Pričali smo o tome kako da na najbolji način u IT sektoru napravimo start-ap kredite, da nam se ne bi ponavljalo isto pitanje, kada ljudi čekaju da poštar valjda zazvoni na vrata i kaže - dobili ste posao, već da se borimo za razvoj privatnog sektora, to je najvažnije", rekao je Vučić.

Premijer je dodao i da je izvršnog direktora Svetskog ekonomskog foruma Filipa Rezlera pozvao da organizuje u Beogradu regionalnu konferenciju na temu preduzetničkog duha, ali i migracija.

On je dodao da će predsednik Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab uskoro posetiti Srbiju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva