:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 10, 2015   12:05

0

164

Vučić: Manji porez ako letujete u Srbiji



"Spremamo konkretne predloge na osnovu iskustava drugih zemalja. Ideja je da građani koji provedu odmor u našoj zemlji dobiju vaučere sa iznosima za koje će im biti umanjen neki od poreza koje su u obavezi da plaćaju. Građani bi samo priložili fiskalne račune iz objekata u Srbiji u kojima su proveli odmor", rekao je Vučić za "Blic".

Premijer je najavio i da će u petak "lično, na ulici", započeti kampanju vlade "Moja Srbija", u okviru koje će građanima biti podeljeni prospekti o turističkim destinacijama u Srbiji, kako bi se zainteresovali da deo svog odmora provedu u otadžbini.

"Neke od njih su lepše od bilo koje destinacije u ostalim evropskim državama. Nije ideja da nekome uskratimo slobodu da letuje u inostranstvu, već da ukažemo na činjenicu da i mi imamo prelepu zemlju, čega često nismo svesni", rekao je Vučić.

Prema nezvaničnim procenama, kako navodi taj list, naši turisti godišnje u inostranstvu potroše oko 1,2 milijarde evra.

"Zamislite da samo 10 odsto te sume potrošimo u Srbiji. To je 100 miliona evra. To je ogroman podsticaj za naše ugostiteljstvo, ali i za celu ekonomiju i finansije države”, zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva