:

:

TV Most

clock

Jul 07, 2017   12:05

0

118

Vučić kaže da nije čuo da EU i SAD grade centar u Ponikvama

"O tome pitajte urednike lista Danas (koji je to objavio), oni znaju bolje nego ja, ako oni kažu tako ... Nisam čudo da će se to desiti, ...da su dobili dozovle. Zato, neka me obaveste, kada se to dogodi", rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije, upitan o pisanju lista Danas da EU i SAD nameravaju da grade humanitarni centar na Ponikvama.

Nakon uručivanja oficirskih sablji najboljim oficirima u 60. klasi Generalštabnog usavršavanja, Vučić je dodao da SAD na Kosovu imaju svoju bazu u Srbiji, iako je nisu pitale za saglasnost.

"Amerika ima svoju bazu u Srbiji, u Bondstilu. Svi su dobro došli ali mi želimo svoj centar. Mi smo vojno neutralni i želimo svoje snage. Nismo bili pitani kada je gradjena ta baza.... to je bio rezultat ne mogu ga nazvati porazom, ako vas nekog gadja sa 11.000 metara, ... i to kukavički sprovodite u delo, a taj neko nema mogućnost da se brani i ....dovedete mu vojsku", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da Srbija ne može da reaguje na to, i zahvalio američkim vojnicima na saradnji.

"Želimo da naša vojska bude jaka i granat bezbednosti, da naša vojska bude okosnica slobode, mira i bezbednosti Srbije", rekao je predsednik i dodao da "ostaje da se vidi da li će ga neko smeniti zbog takvog stava" jer "mnogi nisu poklonici slobode i nezavisnosti Srbije".

Vučić je rekao i da je "uvek voleo da drži stranu moralu i časti, a ne sili".

Prema navodima lista Danas, Evropska unija planira da uloži novac u izgradnju humanitarnog centra na Aerodromu Ponikve kod Užica. Sagovornici lista iz diplomatskih izvora su rekli da bi Centar za vanredne situacije na Aerodromu Ponikve trebalo da bude pandan Rusko-srpskom centru na aerodromu kod Niša.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva