:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2017   12:05

0

119

Vučić, Joksimović i Djurić sa ambasadorima zemalja članica EU

Premijer je izrazio zadovoljstvo povećanom trgovinskom razmenom sa EU, kao i povećanjem investicija iz EU. On je naglasio da je Srbija sve preporuke ozbiljno razmatrala i da će uskoro biti izabrana lica u Agenciji za borbu protiv korupcije.

"Srbija je na evropskom putu i radićemo na tome da taj proces do kraja sprovedemo u interesu građana Srbije", istakao je premijer Vučić.

Premijer Vučić je obavestio ambasadore EU o toku sastanka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini i lidera Zapadnog Balkana, koji je održan u Briselu pre dva dana.

Otpravnik poslova delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt pohvalio je ekonomske reforme i napredak u procesu evropskih integracija.

Ambasadore EU su takođe zanimali planovi budućeg predsednika Srbije i prioriteti u budućem radu.

"Mesto Srbije je u Evropi i trebalo bi da iskoristite predsednički mandat da toj evropskoj kući stvorite što bolje uslove za Vašu zemlju", zaključili su evropski ambasadori.

Odgovarajući na pitanja evropskih ambasadora o planovima i ključnim ciljevima za koje će se zalagati tokom svog predsedničkog mandata, premijer Vučić je istakao:

"Srbija neće da menja svoje prioritetne ciljeve. Stoga ću kao predsednik Srbije raditi na očuvanju mira i stabilnosti u regionu, na jačanju saradnje sa susedima u cilju stvaranja drugačijeg ekonomskog okruženja. Radiću na stvaranju jedinstvene ekonomske zone, kao i na temama od strateškog značaja za zemlju, kao što su dijalog sa predstavnicima političkih stranaka u zemlji, koje su zainteresovane za dijalog, u cilju stvaranja bolje atmosfere u Srbiji", zaključio je premijer Vučić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva