:

:

TV Most

clock

Oktobar 13, 2017   12:05

0

166

Vučić: Inicijativa "Pojas i put" učiniće svet mnogo bogatijim


Agencija Sinhua navodi da je Vučić Inicijativu "Pojas i put", koju je 2013. pokrenuo predsednik Kine i generalni sekretar KPK Si Đinping, nazvao "jednom od najvažnijih inicijativa koje danas imamo u savremenom svetu" i da ova inicijativa "nije dobra samo za Kinu i njen narod, već je dobra i za mnoge druge zemlje".



Sinhua ocenjuje da je Srbija "učesnik pun entuzijazma" kada je u pitanju ovaj projekat.


"Mogu da kažem, kao predstavnik veoma male zemlje, da bih želeo da ohrabrim članove KPK da nastave s inicijativom 'Pojas i put' i svim drugim inicijativama, zato što imamo potpunu veru i puno poverenje u njih i njihove inicijative. Ljudi i svet biće mnogo bogatiji zahvaljujući dobrim inicijativama, nego što bi bili bez njih", istakao je predsednik Srbije.



Navodi se da je Vučić naveo da je "u poslednjih pet godina Kina postala povezanija sa svetom, dok u isto vreme ostaje čvrsto na putu socijalizma sa kineskim karakteristikama i promoviše sopstvenu kulturu na globalnom nivou".



"Kinezi ne samo što postaju deo svetske politike, već i svetske kulture. Vi postajete jedan od odlučujućih faktora svetske kulture, svetskih komunikacija i treba da budete ponosni na to. Sve to pokazuje da socijalizam sa kineskim karakteristikama funkcioniše", zaključio je Vučić.



Sinhua navodi da je intervju vođen u Beogradu u susret 19. Nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine (KPK), koji počinje 18. oktobra u Pekingu i da je Vučić rekao da Srbija ima puno poverenje u KPK i njene inicijative. 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva