:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2017   12:05

0

168

Vučić i Zaev: Rešavanje nesuglasica kroz dijalog

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Makedonije Zoran Zaev danas su u dugom i otvorenom razgovoru razmotrili sve novonastale okolnosti u odnosima dveju država.

U razgovoru je postignuta saglasnost da Srbija i Makedonija isključivo dijalogom rešavaju svaku eventualnu nesuglasicu u međusobnim odnosima.

"Bez obzira na sve političke razlike u određenim važnim političkim i regionalnim pitanjima, Srbija i Makedonija će se zajednički boriti ne samo za očuvanje, već i unapređenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i građana Srbije i Makedonije", saopštio je Kabinet predsednika Srbije.

Kako se navodi, Republika Srbija i Republika Makedonija uložiće još veće napore za dalje unapređenje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene dve zemlje.

"Republika Srbija i Republika Makedonija, u skladu sa međunarodnim javno-pravnim propisima, u dobroj veri i na prijateljskoj osnovi štitiće prava i interese diplomatsko-konzularnih predstavništava na svojoj teritoriji", piše u saopštenju.

Republika Srbija i Republika Makedonija intenziviraće međusobnu komunikaciju na najvišem nivou, podržavati jedna drugu na evropskom putu i jačanjem dobrosusedskih odnosa doprinositi stabilnosti regiona, zaključeno je u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva