:

:

TV Most

Foto: Tanjug, arhiva

clock

Mart 23, 2018   12:05

0

187

Vučić i Tači večeras o "sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa"


"Konkretni rezultati ove rasprave biće jasni večeras. Ono što mi želimo da vidimo jeste celovita normalizacija odnosa u kontekstu toga što stoji u Strategiji za Zapadni Balkan. To je nešto što je vrlo važno za EU, ali i za Beograd i Prištinu u kontekstu njihovog napretka na evropskom putu", rekla je Kocijančić novinarima u Briselu.


Ona kaže da u ovom trenutku ne može da iznosi konkretne detalje o budućem tekstu sporazuma o normalizaciji odnosa, jer je rad na tome još u toku.


Kada su rokovi za postizanje dogovora o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa u pitanju, Kocijančić je podsetila na to kakav je plan koji je predstavila Komisija u Strategiji, ali i plan u kontekstu koga i jedna i druga strane žele i moraju da napreduju ka EU.


"Ako pak govorimo o implementaciji toga što je već dogovoreno u dijalogu, tu smo vrlo jasni da dogovori koji su već postignuti moraju da budu implementirani što je pre moguće", kaže Kocijančić.


Iako tokom razgovora na tehničkom nivou ove nedelje nije bilo napretka Kocijančić kaže da su očekivanja EU jasna:


"Poziv sa naše strane je jasan i obaveza je jasna. Obaveza preuzeta od strane predsednika i Vučića i Tačija je jasna. Jasno je u kom pravcu moramo da idemo i sad na tome i radimo", izjavila je Kocijančić.


Ona je dodala da iako je ovo prvi zvanični sastanak dvojice predsednika u okviru Briselskog dijaloga u ovoj godini, kontakti su bili dosta intenzivni.


"Mi verujemo da je ova godina u smislu prilike za konkretan i brz napredak Zapadnog Balkana ka EU vrlo važna i u tom smislu intenziviramo rad", zaključila je Kocijančić.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva