:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2018   12:42

0

162

Vučić i Si: Razvijanje saradnje od izuzetnog značaja


Nakon rukovanja dvojice predsednika usledio je sastanak dve delegacije. Kao domaćin, Si je poželeo dobrodošlicu Vučiću i rekao da smatra da je on dobar prijatelj i partner Kine i da se iskreno zalaže za razvijanje odnosa, što, kako je rekao, veoma ceni.



Si je izrazio zadovoljstvo što se potpisani sporazumi realizuju. Govorio je o prethodnim susretima i prvom sastanku Inicijative "Jedan pojas, jedan put" na kome su počeli najintenzivniju saradnju i rekao da je u današnjem trenutku velikih promena i potresa na međunarodnoj sceni, razvijanje saradnje od izuzetnog značaja.



Vučić je rekao da je počastvan, da dve zemlje gaje prijateljske i bliske odnose i da se trudi da se tako nastavi, kao i da Sija smatra prijateljem. Istakao je da se odvija niz važnih ekonomskih projekata između dve zemlje i da je nešto naučio od Sija na sastancima – da od te Inicijative korist nema samo Kina, već sve zemlje na tom putu. Srbija ubire mnoge plodove projekta koji je pokrenuo predsednik Si "Jedan pojas, jedan put", rekao je Vučić.



Već je potpisano nekoliko vrednih sporazuma, među kojima su oni o investicijama u grad Zrenjanin i sporazum sa kompanijom "Ziđin" koja bi u RTB "Bor" trebalo da uloži gotovo milijardu i po dolara.



Nakon sastanka sa Sijem, Vučić se obratio novinarima kojima je rekao da će predsednik Kine ponovo doći u Srbiju.



 


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva